AlbérletkirályKiadó Lakások Albérletek

Új jelszó kérése!

Üresen vagy bútorozva?

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy jobb kiadni egy lakást, üresen vagy bútorozva? Vannak érvek egyik, és másik mellett is.
De mégis, talán a szemlélet, ami legjobban különbözik a kettő között.

Üres, bútorozatlan lakás esetén:
A bérlő hozza saját bútorait, feltételezhetően, már van egy egzisztenciája, kialakított egy olyan életet, amit fenn tud tartani.
Az üres bútorozatlan albérlet bérbeadójának az az elképzelése, hogy aki hozza a bútorait az fizetőképes.

Bútorozott albérlet esetén:
Ha épp nics bérlője és szükséges, használhatja a tulaj is, vagy átmenetileg egy-egy távoli rokonnak is egy klassz apartman. Ha kell dob egy kulcsot, hagy aludjon ott pár napot.
A bérlő is csak egy bőrönddel érkezik, és itt érkeztünk mi is a lényeghez, ezt a bérlőt ha rendetlenkedik, gondolja könnyen ki lehet tenni.

Összefoglalva, a bútorozatlan lakás biztosabb jövedelemnek tűnik, a bútorozott lakás meg biztonságosabbnak.
Persze csak ahogy írtam, úgy tűnik, mert az élet gyakran rácáfolhat bármire.


Közben kérdésként írta egy kedves hölgy:

"---Szeretném megerdéklődni, hogy ha üresen szeretnék kiadni egy lakást, az mit jelent, mik az alapvető dolgok amiket mégis nyújtanom kell: ágy, függonyök, hűtőszekrény, evőeszköz stb?"

"---Ha üresen szeretné kiadni, akkor üresen kell:) Alapvetően kétféle bérlő van, aki csak szatyrokkal, bőrönddel költözik, és aki teljes bútorzattal,( ritkán ennek a kettőnek a keveréke)

Ha az a szándék, hogy üresen legyen kiadva, akkor csak a konyhaszekrényre és tűzhelyre van szükség, és ha van beépített szekrény természetesen az maradjon. A függönyt csak azért érdemes felrakni, mert azzal hivogatóbbá válik a lakás, jobban mutat könnyebben kiveszik, de valószínűleg a bérlő lecseréli a sajátjára. Akkor elvisszük, és a következő megüresedésig várakozhat a szekrényben. Evőeszköz nem szokott kelleni. Csillárok természetesen kellenek, ha régi csillár van, nagyon javasolt lecserélni, legalább egy rizslámpa búrára, nagyon sokat segít a kiadásban, van, hogy egy-egy régi csillár ottmaradásán múlik a lakás bérbeadása.

A hűtő és a mosógép vagy mosogatógép, az mindig kérdéses, az vegyesen van, hogy a saját bútorral költözőknek sincs, s van, hogy a bőrönddel érkezőknek meg pont van. Azt szoktam javasolni, hogy ha most épp nincs, és tartalékban sincs akkor ne is legyen beszerezve. Ha meg van, akkor maradjon ott, vagy a raktárban lévő várakozzon, hátha kell az új bérlőnek.

Van, hogy a hűtőnek mosógépnek, szűk a helye, speciális méret fér csak el, akkor viszont érdemes beszerezni, és akkor eleve olyan bérlőt várni akinek ez pont hiányzik. Fogunk találni.

Hűtőt, mosógépet és még a bútorokat is, nehéz mozgatni, a bérlő kívánsága szerint csak akkor vigyünk oda, vagy hozzunk el, ha van rá autó, ember és majd ha mégsem kell akkor raktár a tárolásra. Egyéb kisebb dolgokat, kívánság szerint teljesíthetünk, pl tükör felrakás, vagy mikró, vagy ilyen az evőeszköz is, vagy minden olyan, ami ha mégsem kell, könnyebben lehet mozgatni és tárolni.

Van, hogy annyira normális a bérlőjelölt, és ha a lakás is inkább magasabb kategóriájú, akkor megérheti, a hűtővel mosógéppel bajlódni, ezt esetenként kell eldönteni."


Közben beszéljük át milyen is legyen egy minimálisan bútorozott lakás:

Bejárati ajtó elé egy csini lábtörlő:) Ahogy belépünk, az előszoba részbe, van, hogy szűk a hely, tegyünk valami akasztóst, és valahova egy nagy tükröt, a hölgyek nagyon szeretik.

Természetesen minden lakás alaptartozéka a konyhabútor, legalább egy mosogató, és egy zárt polcos szekrény edényeknek evőeszközöknek, ennivalóalapanyagoknak, nem feltétlen kell nagy, van aki csak kávét főz, max szilveszterkor virslit. Persze, ha van hely, legyen nagy és több szekrény. Tűzhely mindenképpen kell, legalább 2 lapos főző rész, vagy gázos, vagy ha villany akkor kerámialapos. A hagyományos villanyfőzőlappal, rezsóval már nagyon nehéz kiadni lakást. Sütő is ajánlatos, anélkül, csak főzőlappal, szintén nehezebb bérlőt találni. És hűtő, legyen fagyasztója is, egy 120literes elég, de ha van nagyobb hely, lehet nagy két részes. A konyhánk meg van.

Fürdő wc, mindegy kád vagy zuhanyzó, meg persze rendes méretű mosdó tükörrel, vannak azok a minik, azzal szétáztatnak mindent, bérlőbosszantó. és kisszekrény piperének, ennek-annak, és mosógép. Fürdő is kész van.
A mosógép van, hogy csak a konyhában fér el, vagy ott van jobb helye, akkor oda tegyük.

Ezen kívül egy lakás alaptartozéka minimálisan:
- étkezőasztal asztal kettő székkel, ha több az sosem baj.
- ágy legalább 2 embernek, párocskába gondolkodjunk, a legjobb a franciaágy, vagy kinyitható, ha két külön ágyunk van, akkor egymás mellé tolható legyen, franciaággyá alakítható.
-akasztós szekrény, polcos szekrény és fiókos komód, van akinek rengeteg ruhája van, ezekből minél több és nagyobb legyen.
-ha elfér, akkor még egy íróasztal, és hozzá egy szék.
-ha elfér, akkor még egy tv kisszekrényke is jól jöhet, de manapság, rengetegen nem is tv-znek.

Ha nagyobb lakásunk van, akkor még persze nappali bútorok, sarokülő, fotelok, dohányzóasztal, persze nem dohányzásra,arra ott a terasz, két székkel és egy kisasztallal.
Meg a konyhát is jobban felszerelhetjük, a mosogatógépet nagyon meghálálják, és természetesen egy mikró is jól jön.

A bútorok kb 20évesnél ne legyenek régebbiek, a 80-as évek vagy régebbiekkel felszerelt, vagy inkább megörökölt, bútorokkal, nagyon nehéz szenvedős kiadni egy lakást.
Bár, egy jó dizájner csodákra képes, láttam már régi bútorokkal nagyon jól kombinált hangulatos lakást, amit mindig gyorsan elkapkodtak.


Ha valamit mégsem beszéltünk volna itt át, írja meg kérdését az email címünkre:

alberletkiraly kukac gmail pont com

Tisztelt albérlet tulajdonos!
Van egy Budapesti kiadó lakása, albérlete, amit szeretne gondos kezekben tudni?
Szeretné, ha a bérlője rendesen fizetne, úgy vigyázna a lakására mintha sajátja lenne, és hosszú távon jól érezné magát?
tovább ...


Üresen vagy bútorozva?
Gyakran felvetődik a kérdés, hogy jobb kiadni egy lakást, üresen vagy bútorozva?
Vannak érvek egyik, és másik mellett is.
De mégis, talán a szemlélet, ami legjobban különbözik a kettő között.
tovább ...


Albérlet keresőként mit kérdezzen telefonon a közvetítőtől vagy egy tulajdonostól
Először is kérdezze meg, aktuális-e, meg van még a lakás, kiadó-e? volt már olyan, hogy igen aktuális volt, de nem kiadásra, hanem eladásra, hirdette így is úgy is, csak közben bérbe vették, de az eladási hirdetés mellett fennmaradt az albérletként való hirdetése is.
Ha többen költöznek, és a lakás több szobás, kérdezze meg a szobák külön nyílnak-e.
tovább ...


Albérlet tulajdonosként mit kérdezzen egy érdeklődőtől
Ha meghirdette az albérletét, gondolom várja, hogy telefonáljon valaki, jöjjön, nézze meg, és vegye ki a lakást.
Egy albérletet kiadni, nem biztos, hogy ilyen gyorsan és egyszerűen megy.
Nem is biztos, hogy annak, aki hívta, ki szeretné adni a lakását.
tovább ...


Mit kell tudni a foglalózásról?
Amennyiben megtetszik Önnek egy albérlet, vagy bérbeadóként szeretne egy potenciális bérlőt megfogni, legyen akár Budapesten vagy máshol, érdemes minél hamarabb foglalózni. De bérlőként mielőtt letenné a foglalót, győződjön meg arról, hogy a körülmények valósak-e, tényleg a jogosultnak adja-e a foglalót. Ha bérbeadó, találkozzon mindegyik leendő bérlőjével, nehogy meglepetések érjék!
tovább ...


Érdemes zárat cserélni a beköltözéskor
Sohasem tudhatjuk biztosra, kinek van még kulcsa az albérlethez.
Előző bérlőnek? A vízszerelőnek? Egy távoli rokonnak, Vagy a tulaj egy haverjának?
Zárat cserélni, persze csak előre, közös megegyezéssel szokás.
tovább ...


Bérleti szerződés egy évnél hamarabbi felmondása
Mi van, ha egy kiadó lakásból egyéb személyes okok miatt hamarabb kellene távozni?
Azaz a szokásos egy évnél hamarabb szeretnénk felmondani a szerződést, vagy eleve ilyen szerződést szeretnénk kötni.
tovább ...


Budapesti albérletek és kiadó lakások széles választéka.Amennyiben albérleten gondolkodik, itt megtalálhatja álmai kiadó lakását.Akár közel a munkahelyéhez, vagy egyetemhez, vagy akár kedvenc Budapesti környékéhez, keresgéljen az albérletek között.A kiadó lakások között vannak üresek is, és bútorozott albérletek is, valamint részben bútorozottak.Rengeteg új építésű albérlet, és exkluzívan berendezett luxus lakás is található, akár Budapest különböző lakóparkjaiban.
alberletkiraly kukac gmail pont com
2014© alberletkiraly.hu