AlbérletkirályKiadó Lakások Albérletek

Új jelszó kérése!

Albérlet keresőként mit kérdezzen telefonon a közvetítőtől vagy egy tulajdonostól

Először is kérdezze meg, aktuális-e, meg van még a lakás, kiadó-e? volt már olyan, hogy igen aktuális volt, de nem kiadásra, hanem már csak eladásra. Hirdette így is úgy is, csak közben bérbe vették, de az eladási hirdetés mellett fennmaradt az albérletként való hirdetése is.
Meg persze erre rá kérdezhet amúgy is, hogy szándékában-e van eladni is? ha beköltözne akkor is tovább árulná-e, vagy amíg bérbe van adva felfüggesztené az eladást?

Ha többen költöznek, és a lakás több szobás, kérdezze meg a szobák külön nyílását. Ha különnyílnak akkor is lehet, hogy az egyik különnyílóból nyílik a fürdő, ha diákok vagy haverok, akkor nem biztos, hogy szerencsés keresztülcsattogni a másikon az estibuliból hazafelé jövet, hogy a zuhanyt leverve párszor, a másik is felébredjen.
Ha gyerekek miatt kérdéses a különszoba, fürdő elhelyezkedése szintén kritikus lehet.

Megkérdezhetjük, hogy a tulaj szintén ott lakik-e. Van, hogy a tulaj is a házban lakik, van aki ezt szereti, lehet mindenért szólni neki, van akit ez zavar,és inkább szereti távol tudni a tulajdonost.

Így telefonon is fixáljuk le a bérleti díjat, lehet, hogy a hirdetés feladása óta ez változott, vagy téves hirdetést olvastunk, elnéztünk egy sort.

Kérdezzünk rá a rezsire, mindennel együtt kb mennyi a rezsi, mennyi télen és mennyi nyáron, vagy átlagban.
Mindenképpen beszéljük meg, hogy üresen vagy bútorozva szeretnénk kibérelni, ha bútorozva keresünk albérletet, és közben kiderül, hogy üres a lakás, és valamit félrenéztünk, hiába megyünk csak egy sportszatyorral, ha meg üresen keresünk, mert most adtuk el a családi házunk, és visszük a megszokott hozzánk nőtt bútorainkat, nehogy egy fullbútorozott lakás legyen az, ahova tévesen telefonálunk. Ha meg adja így is úgy is, előre kérdezzük meg, hogy biztos jó-e neki ahogy mi szeretnénk, elfér-e az a mennyiség amit vinnénk.

Kérdezzünk rá mikortól költözhetünk, vagy mondjuk a meg mi, mikortól szeretnénk költözni. Ha csak később költöznénk, mondjuk azt, hogy az nem baj, ha tetszik lefoglalóznánk. Ha meg szinte azonnal, vagy már aznap kell költöznünk, mondjuk el mi az oka, és a tulaj hozzon magával bérleti szerződést, hogy nyélbe is üthessük az üzletet.

Ha nem ismerjük a környéket, kérdezzük meg merre van, mihez van közel, ha van autónk, lehet-e ingyen parkolni, vagy jár-e garázs vagy kocsibeálló a lakáshoz, vagy éppen milyen a tömegközlekedés, csendes-e vagy zajos, sötét-e a lakás vagy világos.

Ha úgy tűnik minden rendben van, igyekezzünk lefixálni az időpontot és a helyszínt, lehetőleg minél közelebbi időpontot, nehogy elvigyék az orrunk elől a lakást.

Természetesen mielőtt megyünk, előtte egy órával, vagy közvetlen az indulás előtt, csörögjünk rá az ingatlanközvetítőre, vagy a tulajdonosra megvan-e még a lakás, nehogy hiába menjünk.

Tisztelt albérlet tulajdonos!
Van egy Budapesti kiadó lakása, albérlete, amit szeretne gondos kezekben tudni?
Szeretné, ha a bérlője rendesen fizetne, úgy vigyázna a lakására mintha sajátja lenne, és hosszú távon jól érezné magát?
tovább ...


Üresen vagy bútorozva?
Gyakran felvetődik a kérdés, hogy jobb kiadni egy lakást, üresen vagy bútorozva?
Vannak érvek egyik, és másik mellett is.
De mégis, talán a szemlélet, ami legjobban különbözik a kettő között.
tovább ...


Albérlet keresőként mit kérdezzen telefonon a közvetítőtől vagy egy tulajdonostól
Először is kérdezze meg, aktuális-e, meg van még a lakás, kiadó-e? volt már olyan, hogy igen aktuális volt, de nem kiadásra, hanem eladásra, hirdette így is úgy is, csak közben bérbe vették, de az eladási hirdetés mellett fennmaradt az albérletként való hirdetése is.
Ha többen költöznek, és a lakás több szobás, kérdezze meg a szobák külön nyílnak-e.
tovább ...


Albérlet tulajdonosként mit kérdezzen egy érdeklődőtől
Ha meghirdette az albérletét, gondolom várja, hogy telefonáljon valaki, jöjjön, nézze meg, és vegye ki a lakást.
Egy albérletet kiadni, nem biztos, hogy ilyen gyorsan és egyszerűen megy.
Nem is biztos, hogy annak, aki hívta, ki szeretné adni a lakását.
tovább ...


Mit kell tudni a foglalózásról?
Amennyiben megtetszik Önnek egy albérlet, vagy bérbeadóként szeretne egy potenciális bérlőt megfogni, legyen akár Budapesten vagy máshol, érdemes minél hamarabb foglalózni. De bérlőként mielőtt letenné a foglalót, győződjön meg arról, hogy a körülmények valósak-e, tényleg a jogosultnak adja-e a foglalót. Ha bérbeadó, találkozzon mindegyik leendő bérlőjével, nehogy meglepetések érjék!
tovább ...


Érdemes zárat cserélni a beköltözéskor
Sohasem tudhatjuk biztosra, kinek van még kulcsa az albérlethez.
Előző bérlőnek? A vízszerelőnek? Egy távoli rokonnak, Vagy a tulaj egy haverjának?
Zárat cserélni, persze csak előre, közös megegyezéssel szokás.
tovább ...


Bérleti szerződés egy évnél hamarabbi felmondása
Mi van, ha egy kiadó lakásból egyéb személyes okok miatt hamarabb kellene távozni?
Azaz a szokásos egy évnél hamarabb szeretnénk felmondani a szerződést, vagy eleve ilyen szerződést szeretnénk kötni.
tovább ...


Albérlet Budapest különböző pontjain, kiadó ház a zöldövezetben? Itt megtalálhatja igényeinek megfelelő ingatlanát.Ha szeretne kibérelni egy albérletet, keresgéljen a kiadó ingatlan hirdetések között.Munkahely közeliek, vagy egyetemi albérletek, vagy Budapesti zöldövezeti kiadó lakások, megtalálhatóak a hirdetések között.Az albérletek egy része üres, bútorozatlan, illetve vannak kiadó lakások bútorozattak is, meg amit a tulaj részben bútorozottan ad ki.Luxus lakóparkokba, lehet találni exkluzív, vagy új építésű albérlet hiredetéseket, valamint igényesen felújított kiadó lakásokat.
alberletkiraly kukac gmail pont com
2014© alberletkiraly.hu