AlbérletkirályKiadó Lakások Albérletek

Új jelszó kérése!

Albérlet tulajdonosként mit kérdezzen egy érdeklődőtől

Ha meghirdette az albérletét, gondolom várja, hogy telefonáljon valaki, jöjjön, nézze meg, és vegye ki a lakást.
Egy albérletet kiadni, nem biztos, hogy ilyen gyorsan és egyszerűen megy.
És nem is biztos, hogy bárkinek ki szeretné adni a lakását.
Érdemes telefonon néhány kérdést feltenni az érdeklődőnek, és kicsit beszélni is a lakásról, hogy még telefonon kiderülhessen, neki való ez a lakás, vagy csak egy fészekrabló.
Ha megcsörren a telefonja, és egy hang kérdezi, meg van-e még a lakás, az érdeklődőt végig kell vezetni, egy kérdésekkel, és tájékoztatásokkal megtűzdelt szűrőn. Nem kell, hogy hosszú legyen, csak néhány célirányos kérdés és tájékoztatás.A kérdések egy része, albérlet típus specifikus, pl. garzon, vagy többszobásnál, kertesnél vagy belvárosinál, vagy sötét udvarinál, más-más a szövegelés.
A szöveg sorrendisége mindegy, de fontos, hogy a megtekintési időpontot és a címet, csak akkor egyeztessünk, ha kiváncsiak vagyunk a bérlőjelöltre.

Mindenképpen kérdezzük meg, hogy egyedül vagy többen költöznének? Ha többen, akkor a párjával, vagy haverral kollégákkal, mert akkor külön nyíló szobás kell nekik, családdal gyerekekkel, hány évesek a gyerekek, szintén a különnyíló gyerekszobák miatt, mondjuk is hány szoba nyílik külön, hogy végig tudja gondolni, jó-e nekik. Azt is gondoljuk végig, ha azt mondja, mi öten bőven elférünk egy szobás garzonban, mert eddig is így laktunk, akkor esélyes, hogy jól el vannak kis helyen is, mert feltételezzük, hogy ezt megszokták, de kis helyen több személy azért rizikós, a lakást lelakhatják, a tulaj meg azt sem fogja tudni kik is a bérlői, de van akinek ez nem gond.

Ha óckodik a lakásban tartott állatoktól, kérdezzen rá van-e kisállata. Kutya cica elég gyakori, de van akinek hörcsöge, törpenyula vagy madara vagy madárpókja vagy valamilyen hüllője van.

Kérdezze meg, mikortól költözne, ha tetszik a lakás, lehet, hogy azt mondja majd ciptóberben, valamikor hónapok múlva, azaz még csak tájékozódik, ha messziről megyünk lakást mutatni, nem biztos, hogy megéri. Ha meg most azonnal, már aznap ott is aludna... először is, egyáltalán költözhető-e azonnal, vagy még ott vannak a festők, vagy még bent vannak az előző bérlő cuccai. Az ilyen azonnali bérlőknél előfordulhat, hogy azért kell gyorsan lakást találniuk, mert valahonnan kidobták őket.

Közben így telefon is fixáljuk le a bérleti díjat, lehet, a hirdetés feladása óta ez változott, vagy téves hirdetést olvasott, elnézett egy sort.

Beszéljünk a rezsiről, mindennel együtt kb. mennyi a rezsi, mennyi télen és mennyi nyáron, vagy átlagban.

Kérdezzük meg, hogy ismeri a környéket? Ha nem, akkkor kicsit beszéljünk róla, a csendességéről vagy zajosságáról, fontos lehet, ha van autója, tud-e napi szinten parkolni, hogy ne kelljen nagyon sok pénzt fizetnie, vagy milyen a tömegközlekedés.

Még egy hasznos kérdés lehet: A közelben dolgozik? Akik olcsóbb lakást adnak bérbe, gyakrabban találkoznak olyan bérlőkkel, akiknek nincs is pénzük, talán lenne egy beköltözésnyi, de utána mindig késve fizetne. Ezzel az alibi kérdéssel kiderülhet egyáltalán van-e jövedelme, tud-e fizetni, meg persze az is, hogy egyáltalán közel van-e a munkahelyéhez, mert, ha túl messzi, akkor úgy sem valószínű, hogy ezt választja, vagy hogy hosszan marad.

Ha magasemeleti lift nélküli házban van a lakás, akkor ezt hangsúlyozzuk ki, fölöslegesen ne jöjjön, ha nem tud felmászni.
Ha sötét udvari az albérlet, inkább még most mondjuk, hogy nem egy napfény bajnok.
Mindenképpen mondjuk, hogy üresen vagy bútorozva adjuk ki, ha üres a lakás ne jöjjön csak sportszatyorral, ha meg bútorozott ne akarjon hozni egy szekrénysort meg rekamiét és hat személyes tálalót. Ha meg adja így is, úgy is, előre kérdezzük meg, hogy szeretné.

Amennyiben időpontot beszélnénk meg az érdeklődővel és többen költöznének, kérdezzük meg tőle, jönnek-e mindannyian, ne kelljen kétszer megmutatni, vagy legalább a döntésképes jöjjön.

Ha meg van az időpont, lehetőleg küldjük el neki smsben vagy ha online, akkor emailben is a címmel együtt, és a találkozó előtt egy órával, vagy közvetlen elindulás előtt, hívjuk fel, biztos jön-e, lehet, hogy rég elfelejtette, vagy már nem aktuális, kivett másikat. Szerencsénkre, ha azt mondja, igen már elindultam, akkor felcsillanhat a remény a lehetőségre.

Tisztelt albérlet tulajdonos!
Van egy Budapesti kiadó lakása, albérlete, amit szeretne gondos kezekben tudni?
Szeretné, ha a bérlője rendesen fizetne, úgy vigyázna a lakására mintha sajátja lenne, és hosszú távon jól érezné magát?
tovább ...


Üresen vagy bútorozva?
Gyakran felvetődik a kérdés, hogy jobb kiadni egy lakást, üresen vagy bútorozva?
Vannak érvek egyik, és másik mellett is.
De mégis, talán a szemlélet, ami legjobban különbözik a kettő között.
tovább ...


Albérlet keresőként mit kérdezzen telefonon a közvetítőtől vagy egy tulajdonostól
Először is kérdezze meg, aktuális-e, meg van még a lakás, kiadó-e? volt már olyan, hogy igen aktuális volt, de nem kiadásra, hanem eladásra, hirdette így is úgy is, csak közben bérbe vették, de az eladási hirdetés mellett fennmaradt az albérletként való hirdetése is.
Ha többen költöznek, és a lakás több szobás, kérdezze meg a szobák külön nyílnak-e.
tovább ...


Albérlet tulajdonosként mit kérdezzen egy érdeklődőtől
Ha meghirdette az albérletét, gondolom várja, hogy telefonáljon valaki, jöjjön, nézze meg, és vegye ki a lakást.
Egy albérletet kiadni, nem biztos, hogy ilyen gyorsan és egyszerűen megy.
Nem is biztos, hogy annak, aki hívta, ki szeretné adni a lakását.
tovább ...


Mit kell tudni a foglalózásról?
Amennyiben megtetszik Önnek egy albérlet, vagy bérbeadóként szeretne egy potenciális bérlőt megfogni, legyen akár Budapesten vagy máshol, érdemes minél hamarabb foglalózni. De bérlőként mielőtt letenné a foglalót, győződjön meg arról, hogy a körülmények valósak-e, tényleg a jogosultnak adja-e a foglalót. Ha bérbeadó, találkozzon mindegyik leendő bérlőjével, nehogy meglepetések érjék!
tovább ...


Érdemes zárat cserélni a beköltözéskor
Sohasem tudhatjuk biztosra, kinek van még kulcsa az albérlethez.
Előző bérlőnek? A vízszerelőnek? Egy távoli rokonnak, Vagy a tulaj egy haverjának?
Zárat cserélni, persze csak előre, közös megegyezéssel szokás.
tovább ...


Bérleti szerződés egy évnél hamarabbi felmondása
Mi van, ha egy kiadó lakásból egyéb személyes okok miatt hamarabb kellene távozni?
Azaz a szokásos egy évnél hamarabb szeretnénk felmondani a szerződést, vagy eleve ilyen szerződést szeretnénk kötni.
tovább ...


Albérlet Budapest különböző pontjain, kiadó ház a zöldövezetben? Itt megtalálhatja igényeinek megfelelő ingatlanát.Ha szeretne kibérelni egy albérletet, keresgéljen a kiadó ingatlan hirdetések között.Munkahely közeliek, vagy egyetemi albérletek, vagy Budapesti zöldövezeti kiadó lakások, megtalálhatóak a hirdetések között.Az albérletek egy része üres, bútorozatlan, illetve vannak kiadó lakások bútorozattak is, meg amit a tulaj részben bútorozottan ad ki.Luxus lakóparkokba, lehet találni exkluzív, vagy új építésű albérlet hiredetéseket, valamint igényesen felújított kiadó lakásokat.
alberletkiraly kukac gmail pont com
2014© alberletkiraly.hu